Hoe maak je jouw tuin herfstklaar? 3 tips!

Hoe maak je jouw tuin herfstklaar? 3 tips!

De zomer is nu echt voorbij. De eerste bladeren beginnen al te kleuren, de temperaturen dalen en de zon gaat steeds sneller onder. Voor veel mensen is dit stiekem toch wel een favoriet seizoen. Heerlijk om weer wat extra knusheid in huis te brengen. Te genieten van warme maaltijden met het hele gezin en natuurlijk weer zicht te hebben op de feestdagen. Tegelijkertijd zorgt de herfst ook weer voor de nodige taken. Dit is namelijk ook het moment om je huis en vooral tuin weer klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Maar hoe pak je dit aan? 

In dit artikel vertellen we je hoe je jouw tuin eenvoudig herfstklaar maakt. Met behulp van de onderstaande drie tips ben jij helemaal klaar om het nieuwe seizoen te trotseren.

1. Controleer de tuinverlichting

Nu de zon weer sneller ondergaat, merk je ook dat er meer behoefte is aan verlichting. Daarom is dit het moment om je tuinverlichting te controleren. Werken alle lampen nog wel naar behoren? Heb je überhaupt wel voldoende lampen? Anders is het verstandig om nog wat nieuwe verlichting bij intenswonen.nl te kopen. 

Houd er wel rekening mee dat je stroomverbruik flink omhoog kan gaan als de tuinverlichting onnodig lang blijft branden. Kies daarom bij voorkeur voor verlichting op een sensor of een tijdschakelaar. Op die manier weet je zeker dat de lamp niet dagenlang blijft branden. Dit zorgt voor een langere levensduur en een lager energieverbruik. 

2. Tuinmeubelen beschermen 

Wist je dat de herfst het perfecte seizoen is om nieuwe tuinmeubelen te kopen? Zo rond het einde van de zomer bieden winkels namelijk hoge kortingen op hun tuinmeubels. Hierdoor kun je flink wat geld besparen door simpelweg te wachten tot het hoogseizoen voorbij is. Zo beschik je volgende zomer over een geheel nieuwe set, die misschien wel honderden euro’s goedkoper was. 

Wel is het belangrijk om je tuinmeubelen in de herfst en winter goed te beschermen. Ook de meubels die goed tegen regen en kou kunnen. Ze krijgen toch een klap door het weer. Het is daarom beter om alle meubels op te bergen tot de lente weer begint. Is dit wegens ruimtegebrek niet mogelijk? Dan zijn er ook speciale hoezen verkrijgbaar, waarmee je jouw tuinmeubelen eenvoudig kunt beschermen tegen de kou en andere weersomstandigheden. 

3. Bloembollen planten 

De herfst is pas net begonnen. Waarschijnlijk denk je nog helemaal niet aan de lente. Toch is het in de tuin wel belangrijk om alvast een beetje vooruit te denken. Als je een prachtige bloeiende tuin in het voorjaar wil, betekent dit dat je voor eind oktober de meeste bloembollen wel geplant moet hebben. Populaire bloembollen rond dit jaargetijde zijn krokussen, tulpen en narcissen. 

Let op: het moment waarop deze bloembollen het beste geplant kunnen worden, verschilt per bloem. Daarom is het goed om altijd de instructies te checken en eventueel advies in te winnen bij de verkoper. Zo weet je zeker dat de bloembollen straks ook daadwerkelijk uit zullen komen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *