Google Nest mini

Google Nest Mini, de eerste reacties

Nadat de Google Home mini een aantal verbeteringen heeft gekregen draagt het de naam Google Nest mini. Het is een slimme speaker welke we graag met je bespreken. De smart home experts van Smartbright.nl doken hier voor ons in en delen graag wat het precies is, wat de verschillen zijn met de vorige versie en wat er zo prettig is aan de Google Nest mini. 

Wat is de Google Nest mini? 

Het is een compacte ronde slimme speaker met een ingebouwde assistent. De assistent is ideaal te gebruiken voor handsfree opdrachten met de stem. Het is eenvoudig om met spraakopdrachten de lampen te bedienen, het alarm aan te doen en ook om de rolluiken te bedienen. Het is zelfs mogelijk om de robotstofzuiger haar werk te laten doen.  Natuurlijk zijn er wel slimme apparaten nodig om deze opdrachten uit te kunnen voeren.  

De Google Nest mini is anders

De Google Nest Mini kent enkele verbeteringen ten opzichte van haar voorganger de Google Home mini. De prijs is gelijk gebleven en het formaat ook. De achterkant is duidelijk anders. Er is nu een mogelijkheid om het gemakkelijk op te hangen. Het is praktisch en op basis van feedback van de gebruikers gebeurt. Het is nu mogelijk om de speaker eenvoudig op een schroef te plaatsen. 

Handsfree bediening 

Deze slimme speaker is gemakkelijk handsfree te bedienen. Het is handig om de muziek even te pauzeren en later weer te hervatten. Het is ook mogelijk om dit te doen door op de speaker te tikken. Er zijn ook twee lampjes toegevoegd om de speaker te bedienen. Ook zit er nu een ultrasonische sensor in de mini. De sensor moet de lampjes aan laten gaan als je in de buurt komt van de speaker.  

Het ontwerp is niet veranderd 

Het ontwerp is eigenlijk gelijk gebleven. Wel is er een nieuwe kleur toegevoegd. De mini is nu ook in de blauwe kleur sky te verkrijgen, naast grijs, koraal en zwart. De nieuwe kleur is nog niet overal te verkrijgen helaas. 

Het geluid 

Belangrijk is natuurlijk het geluid van de speaker. Er is een sterkere bas toegevoegd voor een meer natuurlijk geluid. Ook is er een extra microfoon geplaatst om ook bij een rumoerige omgeving goed te werken op spraakcommando’s. 

Onze conclusie

De nieuwe versie heeft een beter geluid en een aantal aanvullende extra’s. Hierdoor is het een prettige slimme speaker. Doordat de prijs gelijk is gebleven is het logisch om voor de nieuwe smart speaker te kiezen van Google. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *