De gevaren van muizen in je huis

Veel mensen gruwelen van de gedachte dat er muizen in hun woning actief zijn. Dit is niet voor niets, want muizen brengen verschillende gevaren met zich mee! Denk bijvoorbeeld aan het feit dat muizen voor schade aan het isolatiemateriaal tussen muren kunnen zorgen. De muizen kruipen hierbij via kleine openingen of kieren in je muur naar binnen en vormen met het isolatiemateriaal een nestje. Doordat de muizen vaak pas laat opgemerkt worden, kun je al snel te maken hebben met een heuse muizenplaag. Een van de nare eigenschappen van muizen is namelijk dat zij zich razendsnel weten voort te planten! Daarbij hebben muizen maar weinig voeding nodig, waardoor een paar broodkruimels voldoende zijn om te overleven.

Schade aan onderdelen van je woning door muizen

De schade aan het isolatiemateriaal in huis is niet de enige schade die door de muizen aangericht wordt. Denk bijvoorbeeld ook aan verpakkingen die door muizen worden beschadigd, of houten constructies waaraan de muizen knagen. Door de goede neus van muizen hebben zij de verpakkingen met eten doorgaans bijzonder snel gevonden. Hun scherpe tanden maken dat het openen van deze verpakkingen vaak geen enkel probleem is voor de beestjes. Het is geen prettige en hygiënische gedachte, dat de muizen aan je voedingsmiddelen in huis zitten!

muizen in huis

Verspreiding van ziektes door je woning


Naast de fysieke schade die door muizen kan worden aangericht, kunnen zij eveneens zorgen voor de verspreiding van ziektes. De muizen zitten vaak aan schimmels, poep of kadavers, waardoor zij tal van bacteriën met zich meedragen. Deze bacteriën blijven daarbij eenvoudig in de vacht van de muis hangen. Wanneer een muis door je woning kruipt of bijvoorbeeld aan etenswaren zit, kunnen de bacteriën eenvoudig verplaatst worden. Huisdieren of mensen met een verslechterde weerstand kunnen op deze manier ziek worden. Let ook goed op de kadavers van muizen zelf! Deze trekken andere ongediertesoorten aan, als ze te lang blijven liggen.

Bestrijding van muizen blijkt vaak lastig

Om schade als gevolg van muizen in huis te voorkomen, is het belangrijk om ze in een vroeg stadium te bestrijden. Het gebruik van traditionele muizenvallen kan helpen, maar is niet altijd even gemakkelijk. Vaak is het lastig om te bepalen waar de muizen zich ophouden. Makkelijker wordt de bestrijding van muizen, als je hier een professionele ongediertebestrijder voor inschakelt. Ongediertebestrijders beschikken over verschillende hulpmiddelen om de muizen te bestrijden. De kans op schade neemt zodoende sterk af!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *