vrijstaande houtkachel

Ervaar de voordelen van een vrijstaande houtkachel

Oriënteert u zich op de aanschaf van een functionele en fraaie toevoeging voor uw huis, waarmee u de woning op volledig CO2-neutrale wijze kunt verwarmen? Dan is het kopen van een houtkachel een enorme aanrader. En omdat de energietarieven elk jaar omhoog gaan, is het ook een voordeel dat u behoorlijk op uw energierekening bespaart. De gezellige sfeer en de behaaglijke warmte van een houtkachel maken de aanschaf natuurlijk ook de moeite waard waard. De houtkachel is er in tal van soorten en maten, waarvan vrijstaande houtkachels een goed voorbeeld zijn. In dit artikel brengen we die nader over het voetlicht.

Vernieuwende technieken

Houtkachels zijn goed met hun tijd meegegaan en door de moderne technieken waarvan ze tegenwoordig zijn voorzien, bieden ze een prima alternatief voor hr-ketels en cv-installaties. Een van de technische hoogstandjes schuilt in de Ecofan. Dit is een speciale ventilator die onder andere zorgt voor een optimale verspreiding van de warmte. Dankzij de vernieuwende technieken en gedegen materialen die worden toegepast, werken de moderne houtkachels zuinig en efficiënt. Wanneer u er een in uw woning plaatst, voldoet u dus ook aan de milieueisen die steeds strenger worden. Een Bewust Stoken gecertificeerde houtkachel staat garant voor schone verbranding. Het hout wordt efficiënt en zo schoon mogelijk verbrand.

Fraaie eyecatcher

Voordat u tot de aanschaf van een houtkachel overgaat, is het verstandig om u goed te verdiepen in de mogelijkheden. Dat geldt ook voor de ruimte waar u de kachel wilt plaatsen. Op plekken waar u een rookkanaal kunt realiseren, hebt u de mogelijkheid om een vrijstaande houtkachel neer te zetten. Die staat vrij op de vloer en de rookgasafvoer is aan de achter- of bovenzijde aan te sluiten. Plaatst u de kachel in het midden van de ruimte, dan is een bovenaansluiting aan te raden. Dit heeft als voordeel dat de warmte zich aan alle kanten verspreidt. Omdat de vrijstaande houtkachel op die manier ook van alle zijden is te bewonderen, is die een eyecatcher.

Warmte en sfeer

Verheugt u zich al op de warmte en de sfeer die een houtkachel u de komende winter kan brengen? In een speciaalzaak krijgt u het beste advies over de uitvoering die het meest geschikt is om in uw woning te plaatsen. Ook adviseren de experts u vakkundig over het juiste gebruik en over het onderhoud. Door houtkachel onderdelen tijdig te vervangen, bent u ervan verzekerd dat u jarenlang van de kachel kunt genieten. Bij een gerenommeerde kachel- en haardenwinkel verkopen ze onderdelen die worden gemaakt in dezelfde fabriek als de houtkachels. Die onderdelen zijn altijd uit voorraad leverbaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *