kussens slaaphouding

Er zijn tegenwoordig kussens speciaal voor jouw slaaphouding, maar waarom is dit zo fijn?

Elk mens heeft haar eigen slaaphouding en stiekem weet niemand waarom dat nou precies zo is. Toch, als je erover nadenkt, heb ook jij een favoriete slaaphouding, niet waar? Of op zijn minst een minder favoriete slaaphouding. Persoonlijk kan ik om de een of andere reden niet op mijn rug slapen, oftewel mijn buik en beiden zijden hebben de voorkeur. Maar, waarom zijn er ineens kussens die zich richten op jouw favoriete slaaphouding? Een slimme marketingtruc of zitten er echt voordelen aan?

Het effect van een specifiek kussen, verwaarloosbaar of niet?

De vraag is of de speciale kussens nou effect hebben en eigenlijk geloof ik hier wel in. Als je op een rare plek slaapt, krijg je vaak ook last van bepaalde lichaamsdelen. Mijn horror? Slapen in een vliegtuig. On-moge-lijk. Als ik al slaap, dan beginnen mijn rug én nek wel zoveel pijn te doen dat ik niet eens meer wilt slapen.

Op www.bedsupply.eu wordt uitgelegd wat het effect is van verschillende soorten kussens. Buikslaper? Puntkussen. De reden hierachter is dat je hoofd als buikslaper dicht bij het bed ligt, waar een dun puntkussen dan precies de juiste ondersteuning zou moeten geven. Bent u persoonlijk meer een zijslaper dan wordt er juist een stevig kussen aangeraden aangezien deze uw schouders ontlast. De rugslaper is gebaat bij een dun kussen, aangezien daarbij de nek in een natuurlijke houding blijft. Klinkt allemaal toch best wel logisch.

verschillende soorten kussens

Wat is dan de beste slaaphouding?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen – er is geen ideale slaaphouding. Klinkt plausibel, je ligt tenslotte niet de hele nacht stil. De ene houding om bij in slaap te vallen is echter wel beter dan de andere. Bij de uitleg over de verschillende kussens viel het al op dat het vooral om een natuurlijke houding draait. De meest natuurlijke houding is op je rug, maar als dit toch nog onnatuurlijk voelt zou je het kunnen proberen met een kussen onder je benen (ga ik doen!).  De zijligging is ook geen probleem, al is dit minder perfect dan de rugligging. Voor de buikslapers lijkt het devies eensgezind – stop hiermee.

Lijkt mij duidelijk wat te doen. Ik ga leren op mijn rug te slapen (vast makkelijk, not). Verder ben ik toch benieuwd geraakt in de verschillende kussens, dus misschien dit ook maar eens uitproberen. Doe jij met mij mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *