Hoe laad je een e-bike thuis op?

Hoe laad je een e-bike thuis op?

De accu van jouw e-bike is een belangrijk onderdeel van de fiets. Van alle onderdelen van een elektrische fiets heeft de accu de meeste aandacht nodig. Behandel je de accu niet correct dan gaat de conditie achteruit, en kan je minder lange afstanden fietsen.

Behandel de accu daarom goed zodat je er lang van kan genieten. Als je de accu op een goede manier gebruikt kan je de levensduur aanzienlijk verlengen. Weet je niet precies hoe en wanneer je de accu op moet laden? Wij hebben een aantal tips voor je zodat je zeker weet dat je het maximale uit de accu van je e-bike haalt.

Hoe laat je de accu van de e-bike op?

Het is niet nodig om de accu de eerste keer volledig op te laden. Spring op je fiets en maak een lekker tochtje! Gebruik de accu de eerste paar keer tot hij nog ongeveer 20% lading heeft, en laad hem dan weer volledig op. Je kan beter de accu niet te vaak helemaal leeg laten lopen. Je kan hem gerust na elke rit opladen. Zorg dat de kamertemperatuur zo tussen de 10 en 25 graden is als je de accu oplaadt. Is je accu opgeladen haal hem dan zo snel mogelijk weer van de stroom af. Een accu kan er niet tegen als je hem constant laat opladen, dit verslechtert de batterij. Trek altijd aan de stekker als je de accu ontkoppeld want het snoer is kwetsbaar.

Wat betekent actieradius?

Actieradius is de afstand in kilometers die je op een volle accu kunt rijden. De actieradius is afhankelijk van de motor en de accu, maar natuurlijk ook de omstandigheden waarin je fietst hebben invloed. Als je de ondersteuningsstand op vol hebt staan raakt de accu natuurlijk eerder leeg. Ook de bandenspanning, het weer en het landschap hebben invloed op de actieradius.

Hoe bewaar je de accu veilig?

Gebruik je de accu even niet? Je moet hem dan opgeladen bewaren. Als de accu niet vol is kunnen de batterijcellen beschadigt raken. Dit komt de accu niet ten goede. Hoe voorkom je dit?

  • Laad de accu op tot 50% of hoger voordat je de accu weg legt.
  • Laad de accu iedere twee weken weer op tot 50% of hoger.
  • Bewaar de accu altijd op een droge plek en op kamertemperatuur.

Geef je elektrische fiets zo nu en dan een onderhoudsbeurt. Je zorgt er zo voor dat de e-bike in een goede conditie blijft.

Ben je van plan een elektrische fiets online kopen? Het is goed te weten dat een e-bike niet altijd heel duur hoeft te zijn. Bij Amslod.nl kan je een kwalitatief goede e-bike kopen voor een mooie prijs. Zij bieden elektrische fietsen aan die vaak 40% goedkoper zijn dan bij een reguliere fietsenwinkel.

Wil je meer weten over het aanbod neem dan een kijkje op Trustpilot. Hier vind je Amslod consumenten reviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *