Aluminium: het perfecte materiaal voor raam- en deurwerk

Aluminium: het perfecte materiaal voor raam- en deurwerk

Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe of droom je van een mooie schuifdeur naar de achtertuin? Dan is het tijd om je te verdiepen in nieuw raam- en deurwerk. Je hebt daarbij verschillende opties: hout, kunststof en aluminium. Dat laatste is een fijn materiaal om te gebruiken voor je woning. Op elke plek waar omlijsting nodig is, kan het gebruikt worden. Denk aan aluminium kozijnen, aluminium binnendeuren, alu ramen en zelfs een aluminium voordeur. Verrast? In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen en de eigenschappen van aluminium.

Hout

Traditionele houten kozijnen zijn erg mooi, maar vergen veel onderhoud. Hout heeft sfeer want het ‘leeft’, maar dat heeft ook een nadeel. Hoe goed je het ook verzorgd, na verloop van tijd zal het materiaal toch minder goed aansluiten, er ontstaan barsten en kieren en het kan gaan rotten. Dit zijn problemen die je bij aluminium allemaal niet hebt, want dat is veel minder gevoelig voor temperatuursveranderingen en weersomstandigheden. Het zal nooit gaan splijten of scheuren, zoals hout. Daarbij is het materiaal ijzersterk en kan het grote overspanningen aan. Dat betekent dat je met aluminium veel grotere ramen kunt realiseren dat bij hout of kunststof. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Kijk eens op https://aluprof.eu/nl.

Isolerend, duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Vroeger betekende aluminium kozijnen meer kou. Maar tegenwoordig zijn dit type kozijnen en deuren voorzien van een inwendige isolatie. Daardoor isoleren ze zelfs beter dan de kunststof versie! Het materiaal is dan ook uitermate geschikt voor de buitengevel, maar ook aluminium ramen en deuren in huis zorgen voor comfort. Tegelijkertijd is het materiaal in hoge mate inbraak werend. Een voordeur van aluminium is dan ook ideaal: veilig, isolerend én mooi!

Aluminium kozijnen zijn zeer duurzaam en hebben, in tegenstelling tot hout en kunststof, een uitermate gladde afwerking. Daardoor is het gemakkelijk en snel schoon te maken én trekt het minder vuil aan. Het scheelt je dus een heleboel schoonmaakwerk omdat het minder snel vies wordt en sneller schoongemaakt is.

De voordelen van aluminium kozijnen nog eens op een rijtje:

  • Zeer sterk: inbraak werend en geschikt voor grote raamoppervlakken.
  • Onderhoudsvriendelijk: trekt weinig vuil aan en is gemakkelijk te reinigen. Hoeft verder niet onderhouden te worden.
  • Duurzaam en vormvast: wordt niet aangetast door temperatuurschommelingen, vocht of uv-stralen.
  • Met thermische onderbreking en isolatie: geen warmteverlies of condensatie.
  • 100% Herbruikbaar: er is geen sprake van kwaliteitsverlies en aluminium is erg gemakkelijk te recyclen.

Daarbij heeft aluminium een eigentijdse en fraaie uitstraling. Simpelweg ideaal dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *