3 creatieve tips voor het creëren van een origineel interieur

Is je huidige interieur echt aan vernieuwing toe? Of ga je binnenkort verhuizen en sta je nu al te popelen om op jelsanhout.nl je nieuwste meubeltjes uit te zoeken? Maar heb je stiekem geen idee waar je moet beginnen? Of heb je eigenlijk al een fantastische indeling in gedachten en geen idee hoe je dit in de praktijk kan realiseren? Dan kan dit best lastig zijn. 

Het inrichten van een nieuwe woning of het vernieuwen van een bestaand interieur is niet eenvoudig. Zeker niet als je ook nog eens je eigen persoonlijkheid wil doorvoeren binnen het interieur. Als je je eigen stijl echt tot uiting wilt brengen. Want hoe pak je dit aan? Hoe zorg je ervoor dat jouw interieur origineel is en blijft? Hieronder volgen drie creatieve tips. 

  1. Laat meubels op maat maken 

Natuurlijk zijn er genoeg meubelwinkels te vinden. Als je goed oplet, zie je dat het aanbod eigenlijk overal wel een beetje hetzelfde is. De meeste meubels lijken op elkaar. Ieder jaar weer zien we nieuwe trends ontstaan en deze worden vervolgens in vrijwel elke collectie doorgevoerd. Dit maakt dat de meeste mensen wel soortgelijke meubels in huis hebben staan. 

Hoewel dit helemaal niet erg is, neemt het wel een stukje uniciteit van het interieur weg. Hoe kan je een origineel interieur samenstellen als de buurvrouw precies dezelfde meubels in huis heeft staan? 

Daarom is het goed om eens maatwerk meubels te overwegen. Houten meubels op maat worden geheel naar wens gemaakt. De ontwerper luistert niet alleen naar jouw specifieke wensen en eisen, maar zal ook eigen inbreng geven om ervoor te zorgen dat het meubelstuk zowel mooi als praktisch zal zijn. Vrijwel alles is zelf te bepalen: van het materiaal- en kleurgebruik tot de grootte en de vormgeving. Op die manier creëer je geheel unieke meubels die perfect aansluiten binnen het interieur. Dit is de perfecte manier om niet alleen een origineel, maar ook een veel persoonlijker interieur te creëren. 

  1. Knap oude meubels op 

Trends komen en gaan. De meubels van pakweg twintig tot dertig jaar geleden worden tegenwoordig dan ook al snel afgeschreven. Deze komen uiteindelijk in de kringloopwinkel of ergens op weggeefhoeken te staan. Doe hier zeker je voordeel mee. De charme van deze oudere meubels is namelijk ongeëvenaard. Bovendien zie je ze nog nauwelijks in de moderne interieurstijlen terug. 

Wees je echt bewust van de eindeloze mogelijkheden die dit soort meubels bieden. Met enkele simpele handelingen kun je ze weer zo goed als nieuw maken en een geheel nieuwe uitstraling creëren. Zo pas je het meubelstuk geheel naar wens en jouw interieurstijl aan en geniet je direct van een fantastische eyecatcher. 

  1. Durf verschillende stijlen met elkaar te combineren 

Mix & match is tegenwoordig ongelooflijk populair. En niet zonder reden. Hoe fijn is het om verschillende stijlen met elkaar te combineren? Zo ontstaat er een geheel nieuwe interieurstijl. Eentje die geheel bij jou past. Je hoeft echt niet altijd binnen de kaders te denken. Door verschillende ontwerpen met elkaar te combineren, zal het interieur veel unieker en persoonlijker worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *